Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2007 16:29 - лечение в top beauty срещу повишено окосмяване
Автор: charli Категория: Технологии   
Прочетен: 3808 Коментари: 0 Гласове:
0



Поради  факта, че  заболяванията , които могат да се изявят с хирзутизъм не са малка група е необходима прецизна лекарска помощ. Давността на оплакванията, ходът на заболяването, фамилната анамнеза, заедно с оценката на типа хирзутизъм, наличието на акне, себорея, затлъстяване, акантозис нигриканс трябва да насочат лекаря към откриване причината за екцесивна секреция на андрогенни хормони. За доказването на такава секреция се използват две групи тестове:
  1. Контролна група тестове, включваща три основни хормона – тестостерон, дехидроепиандростерон сулфат  и андростендион.
  2. Разширена група тестове, които изследват и фоликулостимулиращия хормон, лутеинизиращия хормон, нивата на глобулините, свързващи половите хормони, дихидротестостерон, естрадиол, пролактин, адренокортикотропен хормон, кортизол, 3–алфа андростендиолглюкоронид.

Методите за епилация  и едновременното прилагане на антиандрогенна терапия повлияват хирзутизма. Въпреки това андрогенните  хормони  в циркулиращата кръв не могат да бъдат трайно отстранени. Това е причина лечението да бъде дълго  и периодично.
От козметичните процедури основно приложение намира студената  епилация с колофонова маска, химични  депилатоари, термодеструкция с електрическа игла и пинсета. От новите методи се използва фототермодеструкцията с лазер със сравнително траен ефект.
Недостатък на всички тези процедури е зачервяване на кожата, иритация /локално дразнение и зачервяване на кожата/, промяна в пигментацията и макар и рядко оформяне на белези.

По преценка на гинеколог  на базата на хормоналните изследвания се назначават антиандрогенни препарати и при необходимост – диета за намаляване на телесното тегло. Антиандрогенни свойства имат някои орални контрацептиви, ципротеронацетата, ниски дози кортикостероиди, агонист на Гонадотропин-рилизинг хормона, спиронолактон, флутамид, финастерид и др. Всеки един от тези антиандрогени е показан  при точно определена  локализация на увеличения андрогенен  синтез. Поради това тези препарати не се назначават или прилагат  самопроизволно, а след преценка на гинеколог. Например агониста на Гонадотропин-рилизинг хормона е  ефективен при повишение на тестостерон с произход от яйчниците, но е неефективен при увеличени  андрогени с адренален произход



Тагове:   beauty,   Top,   окосмяване,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: charli
Категория: Технологии
Прочетен: 106978
Постинги: 29
Коментари: 5
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930